Monday, September 8, 2008

berbelanja di bazaar ramadhan: hubby vs. wifey

lps beberapa hari asek beli food untuk berbuka, finally semlm dapat pun masak.

hari sabtu hariz p bazar ttdi beli mcm2. kalo aku yg p bazar sllunye beli satu main thing like nasi kerabu ke whatnot n satu jenis kuih dgn air. biasa lah.. kalo dah kena berbuka tgh jln time weekdays tuh cmtu je lah gayanye. lagipun mkn dua org je pun, bkn larat nak makan mcm2 jenis. tp dah aku biar hariz yg pilih hari sabtu aritu, nah hamek ko, penuh meja. dgn nasi beriyani, murtabak, popiah, putu piring, ntah apa lg ntah lupa. air panas, air sejuk, semua ada. dah la meja kecik. seb baik hoong seng ada skli nak meng abeskan semua yg diorg beli. (abes plk tuh..n tgh mlm blh beli mcD lagi! besar gila perut org laki ni kan!)

ahad aku yg masak, dapat la mkn mihun hailam dgn cucur ikan bilis je bersama jus tembikai. kuikuikui... beza sgt dgn kalo hariz yg pilih apa nak makan.

tp xpe la kan, aku yg masak. x baik bazir2 nih. :D

2 comments:

Mrs Cey said...

fuihhh sedapnya. I can't wait nak pegi pasar mlm/ramadhan when I get home.

Yum yum yum yum yum.


Oooooohh.... my favourite, air tebu!!

anis-chan said...

air sejuk tuh tebu la esah. tp dah xlarat nak rasa pun.. hehehe.. byk gila benda nak makan.

nnti ko blk blnja la puas2 kat bazaar ye. xlama dah kan nak balik terus? ;)

bazaar skrg dah mahal sket la tp. yg tu je xbest psl bazaar kali ni. huhuhu...