Wednesday, January 21, 2009

sori la encik2 sekalian, terbusy skt. lps blk cuti je, this week ada 2 short courses. keja pun x siap. hampeh.

anyway, blk trganu dah setel. its always been a joy blk to hariz's parents' place, since it means lots of fresh fish, and my favourite sotong celup tepung. the by-election went quite smoothly i think, though i didnt dare go accompany hariz tgk tmpt mengundi tuh. i did go out at about 7.15 am cmtu with my MIL, p berurut. walaupun moksu tuh uli perut aku skt punya lama, i felt quite better after that, n we're back home by 9. which was well since by then ppl start going out to vote.

perang bendera mmg la byk, tp yg kelakar nya, in between pas n umno/bn punya posters muka2 calon, tetiba terselit kat tgh2 tu satu banner, tulis (somewhat translates into this la couldnt remember exact words), 'demi palestin, mari boikot anwar ibrahim'. we were like, ape kah ini? mcm xde kena-mengena langsung jeee dgn kempen... aku rasa yg bertanding pas dgn umno. xtau la kalo anybody can make any direct connection about it, but we found that banner funny :D


n oh, xjadi pindah this cny. heh. mula2 tu mmg iye2 nk pindah time tu sb cuti kan. tp my FIL said tarikh x sesuai, tgh hujung bulan. org tua2 kata, nak naik umah baru, kena awal2 bulan, b4 the 15th. ikut bulan Islam la. maka, postpone.

tgh sale lg x ah? i sooo need a hairdryer... tu lah, time aku kawen xde sape bagi hairdryer. dapat periuk nasik sampai 5-6, iron 5-6, cerek 5-6, set cawan 5-6, hairdryer 0. padahal yg tu pun penting *sengih cm kerang busuk smbil angkat2 kening* hehehehe

important note to myself: nak bagi hadiah org kawen next time, hair dryer wd be a great idea, apart from my all time favourite, cadar (satu lagi alasan utk angkat2 kening) oohhh, adakah ini penangan hari khamis malam jumaat?

toodles! ;)

6 comments:

5h4z4 said...

kAK anis... u r definitely right...hair dryer is indeed a great item to gift s a wedding gift...

hahahaa..if u knoe wut i mean...

ade weds kawan diz weekend...mmg bg die hair dryer pun...=p~

hoongseng said...

anis, if u want a hair dryer, my dad sells them actually. so if u want i can ask my dad see what's the lowest price he can give :)

anis-chan said...

tu lah, dpt hairdryer mmg best... xpe lah yah, org beli sendiri lah... nk buat cne xde org bagi hehehe

anis-chan said...

hoong seng, thanks for the offer tp i went hunting for it semlm oredi lah, got one after pilih2 like 5 mins only :D

sHaHiedDaH said...

"penangan hari khamis malam jumaat"

caution! ada anak dara baca blog hg nih!! nyeh nyeh nyeh

5h4z4 said...

ops...give..typo pule...anyhow, sy ank dare ape..ngiahahahhhahah...