Monday, December 15, 2008

full moon

halu... chak! lama xtulis kat sini. baper draf dah campak dlm tong sampah ntah aku dah lost count. xde mood ah. sakit gigi. dah baper hari dah ni. penat aku amik cuti nak bersuka ria, sakit gigi plk. spoil betul. mcm budak kecik plk, gigi baru nk tumbuh. dua2 belah plk tuh. hhhmmmpppfff!!!

ok, aku utang org review aku tau. dah tgk cerita twilight tuh. lama dah. b4 cuti raya aji lagi. skrg nk tulis dah xde kick. yg aku ingat, aku suka sbb pengarah dia berusaha bersungguh2 utk x tinggal kebykan scene dlm novel as it is. the pace of the movie is somewhat slow in the beginning, but thats how it is in the book anyways so i dont really mind. movies yg ada sequels are always like dat wan, tgk je la die hard, yg no 4 baru btl2 shiok kan. aku jugak suka sbb alice secomel yg aku bygkan dlm novel. n i especially love how they potray the baseball scene better than what i imagined, with the right song to boot! aku juga rasa aku suka the actor who plays emmett, aku rasa dia sgt macho and dont look so pasty like the others.

satu yg aku amat suka, THE edward was played quite well by robert pattinson. how he shows the intenseness of his feelings, about bella's smell in the bio class, his protectiveness towards her, superb!

what i dont like, THE MAKE UP on the guys. girls look okay je to me. i know they're supposed to look pale, but hello... havent the makeup artists check their job? sipi2 je nk jadi aziz sattar dlm seniman bujang lapok. on THE edward tuh lagi lah, kening mamat tuh dihitamkannye lagi, campur dgn muka putih melepak tuh, like, off giler! heiiisshh... nasib baik hensem...

satu lagi. jake. the face, the height. semua off. x kena lah (nk cakap xhensem sebenarnya). baik kawan la push dia yg xcakap pape tuh comel. i wonder how they'd show how jake grow so much taller and ganglier as in the second book, sbb yg ni, ehem ehem, mintak maaf la, kurang sikit ketinggiannya.

what they quite fail to potray is how MUCH the cullens stand out from each other. in the book, bella's truck tu somewhat blend in dgn other kids rides, meaning other ppl pun kete xla canggih sgt, not like in the movie like dia pnya ride yg plg buruk. juz the cullens yg totally stand out, with limited edition mercs and whatnot. oh wait, limited ed merc tu first book ke yg no dua eh? ke no tiga? now i'm confused. oh well, whatever..

what i'm totally hooked with is the OSTs. sedap!!! i especially dig full moon by the black ghosts. sgt bulls eye!

3 comments:

Reen said...

hehe agreed with you..pengarah dia berusaha utk letak setiap point yg penting dlm filem nih...unfortunately for new moon another director....
hehe i also dont like jake dlm movie nih...tapi diaorg pun nak ambik pelakon lain kan..hehehe oh well! my housemate pi tgk 2x citer nih..hahahaha punyela dia suka sg2 kekekeke

anis-chan said...

nk amik org len eh? good to hear dat! :D mintak2 la ensem skt..

but then again, kalo actors dia berubah mcm kurang feel ah kan... mcm harry potter tuh, tu lah harry, ron n hermione dari dulu sampai la movie no 6. kan ke syiok cmtu..

5h4z4 said...

kak anis.. u r absolutely n +vely right about d movie...

hahahah...nt org nk download cite tuh...xpuas tgk kt cinema...(actually xpuas tgk jasper n alice, ngehhehehe)

u r right oso abt bella's car...ms 1st tyme die bwk p skolah, i was like " gile slumber c bella nie"
kot ye pun cat r blk...hahahah...

huaaaa...craving 4d 3rd book *_*