Wednesday, September 9, 2009

nak dodol sekilo!

got back from sp yesterday. we took the day off so sempat jugak la nak rest.

benda paling seronok ialah dapat mkn dodol. tak main la dodol yg dah siap pack kecik2 cam pyramid tu ok, mesti mau yg lembik panas2 hot from the kuali. orgasmic gilaaaa!!!

cmni x masyuk beb

my MIL, an avid dodol fan, even asked me to courier some to her. apparently dodol yg dijual panas2 tu susah nak jumpa, she said kat kedah saja dia jumpa, tmpat len takdak. i was like, oooo... no wonder the first time she asked me aku blur-blur, sbb kat sp mmg jual mcm tu, so aku tak paham bila dia tanya mana nak carik dodol yg baru masak panas2.

the best ones are those yg lembik gilaaaaa u have to scrape off the bits on ur fingers with ur teeth. ffuuuuhhh! lapar pulak. hehe.

tgh2 mkn dodol abah siap cerita, dulu masa kecik2 ada satu time tu lepas makan dodol, dia keluar main mercun. mercun lekat beb kat jari! cuak tak hengat punya. he couldnt remember what happened next, but i know for a fact he still has all his fingers on :)

abah aku mmg cmtu, byk kisah main mercun dia. hilang kening n bulu mata tu biasa jadik la..

n ppl wonder why my youngest brother sgt boisterous n naughty.

hmm..

5 comments:

sHaHiedDaH said...

bukan bapak hg grg ka siti? nakai gak waktu kecik tuh..btw, tu la staff2 sbh aku nih dok pesan dodoi gak bwk blk..satu g, pekasam huhu

aku pun serious suka dodoi yg melekat gila tuh... kalah cheese..or chewing gum (melampau)

kat psr tani dkt sungai kotoq dkt stesen bas tuh ada (aku tatau nama tpt tu daa..)

anis-chan said...

mmg garang beb, tp dulu mmg dia jenih tu la, yg kahaq dan ketegaq. adik aku yg kecik tu mmg sebijik mcm dia hehehe

mmg kat stesen teksi tu la (adik)aku beli. abah aku kata pggil pasar malam, tp bukak dari pagi smpai pukui 1 ptg ja (????!!!) aku ingat pasar malam, malam la kan, mana la nak tau pagi buta. seb bek tak ter miss

hang balik raya brapa lama ni wei? dan p tunang annurul dak?

sHaHiedDaH said...

pasar siang huhu.. aku blk mlm ry seh.. dendang perantau weih.. 19-28. dan p n x sbq nk p annurul tunang.. walopon bj ry tarak..

5h4z4 said...

kak anis...euhuehueh...lupe nk wish slamat berpuase..ngehngeh...

talking abt dodol, all i can do is drolling je la....shish...hehehe

but i prefer lempuk more than dodol...ngeheheh...especially, tokwan home made,,ahax...

anis-chan said...

shidah: baju takdak takpa, yg penting hati mau raya hehehe

yah: slamat berpuasa! i think i've tasted lempuk yg mama (aunty saba) buat. sedap jugak :D