Sunday, January 24, 2010

mainly mane.

am heading back home tonight with my sis. good news is i get to snip some hair, not so good news is i dont get to cut as much as i want, bad news is i dont get to go get my own haircut!

got home and found that nabilah had cut fatin's hair short (which was what I intended to do the last time i got back!). so instead, i just need to trim things in place properly for fatin, and trim both shuhada's and nabilah's hair and bangs.

me? i dont trust my hair (or my skin for that matter) under their hands hahahahaha
(cue evil sister laugh)

nah... they know better.

my hair's more manageable now, thanks to loreal elseve smooth intense conditioner. look mum, no more tangles!
somewhat the same, just that the name elvive is not for asian market
pic credit to loreal.com.au


so thick n yet so easy to rinse, its a saviour for my health-gone-down-the-drain hair. tangles have been a big problem with me, duly noticed by any hairdresser i went to. the one salon that i really like was in plaza masalam in shah alam, where they have a separate room for the hijabis, n what else they use but loreal products! i've yet to try the mask, since there's other more, ehemm, pressing matters that need to be addressed.

i'd love to post a pic of my hair (ends) here, but.. mm.. ada hati yang perlu dijaga, n i'm not even sure if there's any guys (or anybody else for that matter) reading my posts. but hey, i'm not affiliated with any beauty product companies ya, juz to clear that up.

tak banyak nak pack (kata bawak balik barang sikit je kannn), nak pegi jenguk dapur. later!

10 comments:

Z G M said...

nak tgk..x penah tgk rambut mu. ak guna syampu ni jgk. best op. tp ak guna syampu bkn conditionr. skrg ganu ngn maidin pun tarak. dia x restock. hampessss. ak guna yg merah plak. sbb ak kaler kan. huhu. fesbuk ah skali gamba free hair. tag ak jer. fesbuk ak ppn ramai. ahahahhaah
ak potong rambut kat PAM-suh ptg laen dia ptg len. jadi rock plak rambut ak. ahhaha. nk kater nmpk muda x lah..nmpk cam x sedar diri tua jer ader..ahahahha

anis-chan said...

yela bb aku pun tak penah tgk rambut ko. tah segan la nak post hijabless pic. sbb dulu ada male reader, aku tak tau baca agi tak.

eh PAM mana? bukan pam yg mekap masa aku kawin tu kan? hahahaha

Z G M said...

pam maner lg....dia makeup mu jgk? dia makeup kakak x jadi. x comey. ahhaha

anis-chan said...

ha ah dia la yg mekap aku time kat kt tu, simple la dia mekap tp aku ok je cmtu. dia potong rambut tak ok eh?

eh kan ke kat kt ada watson takkan takde stok elseve? biar betul ko bb. kalau ko nak aku balik kt bulan depan aku belikan, nak?

awesome blossom said...

website ko nih dh jadik mcm promoter barangan kecantikan.. hahaha. i did buy the ginvera gree tea dead-cell remover thingy based on your review though... it is great. they should pay you komisen maaaa

anis-chan said...

hahaha jgn harap laaa.. org lain ada beauty blog bertahun2 baru ada companies hantar free products for review. but anyway aku nak share je :D

best kan marvel gel tu? tapi mmg kena rajin la, kalau basuh cincai2 confirm naik jerawat.

Z G M said...

aaa..semarin ak g..ader ploks. siap de iklan kat tiwi. sblm ni x dop. cet. x pe ah. tunggu hop merah tamat riwayat dlu. ahah. beli byk2 bankrap ak. ak beli ubat gigi zact ssh sgt nk cri pemutih gigi jenis serbuk. jenis lukih2 tuh mahal sgt. klu mu g kedai india kat kelang...usha2 ah serbuk gigi rohini ke ak.ahhaha. ssh nk jaga gigi besi ni weiii

anis-chan said...

adik aku masa pakai braces baru ni je bukak, ok je pakai ubat gigi biasa?

kitorang mmg baka gigi nipis, maka mmg tak buleh putih suci hahaha tu pasal aku tak mengharap cari kat mana2

ala bb aku tak penah pulak jejak klang kalau nak p shopping nnti aku tanya ofismate aku

Anonymous said...

salam.
nak tanya if nak pergi salon tu kena buat appoinmt ke?

anis-chan said...

cik anon, br2 ni sy p mmg kna buat apt, sbb ada staf bersalin maka diorg x cukup tgn. tp xsimpan number la pulak, my friend yg book kan.